2016-06-07 19:23

Gemius potrjen kot uradni internetni standard na Poljskem

Gemius je bil izbran kot uradni ponudnik internetne raziskave na Poljskem.

V torek, 31. maja, so deležniki pri PBI sprejeli odločitev, da obnovijo svoje sodelovanje z Gemiusom, kar pomeni, da bosta Gemius in PBI junija predstavila skupne rezultate meritve poljskega spletnega občinstva. Podatki bodo objavljeni tako na dnevni, kot na mesečni bazi.

Gemiusova meritev, katere naročnik je PBI, bo vsebovala vse funkcionalnosti, ki jih je Gemius implementiral v zadnjih mesecih, vključno z ogledi spletnih strani, razdeljenimi na računalnike in mobilne naprave, ter meritev skupnega dosega spletnih strani in založnikov, ne glede na tip naprave, a razdeljene na dostop od doma ali iz službe.

Metodologija meritve spletnega občinstva, ki jo s tem Gemius prinaša na trg, je bila prepoznana tudi s strani evropske internetne industrije. Pridobila je namreč že dve nagradi na tekmovanju, ki ga organizira IAB Europe - tako za metodologijo, ki omogoča meritev skupnega dosega založnikov (IAB Research Awards Berlin, 2015) ter za produkcijo dnevnih podatkov (IAB Research Awards Lisbon, 2016).

Ponovna izbira za uradnega ponudnika poljske spletne meritve ni edini uspeh, ki ga je Gemius zabeležil v preteklih mesecih. Marca je podjetje zagnalo novo raziskavo na področju video oglaševanja na Poljskem in v Ukrajini, v maju pa pridobilo razpis za meritev spletnega občinstva na Češkem.

to clipboard> Drukuj

Vrsta vsebine

Sporočilo za javnost

Želite vedeti več o tem?

Kontakt

Naročite se na naše novice!

Naročite se