Trendi izdelave spletnih aplikacij po meri

Spletne aplikacije po meri so v današnjem času izjemnega pomena za podjetja in tudi posameznike, ki si želijo predvsem uspešno poslovati. Vendar je potrebno opozoriti na to, da sama postavitev spletne strani še ni merilo za zadosten uspeh. Ravno zato vam v nadaljevanju predstavljamo 10 najbolj pomembnih nasvetov za uspešno spletno stran.

Umetna inteligenca je postala resničnost

Verjetno ste si kdaj v preteklosti ogledali katerega od filmov, kjer je bila v ospredje postavljena tudi umetna inteligenca. V tistem obdobju se nam je zdelo skoraj nemogoče, da bi to lahko kdaj postalo resničnost. Pa je. Na naši nakupni poti nas vedno pogosteje spremljajo tudi tako imenovani pametni pomočniki. Na družbenih omrežjih z nami na primer lahko klepetajo že boti. Vse to nam nakazuje izjemno zanimivo prihodnost.

Seveda bo potrebno umetno inteligenco izkoristiti sebi v prid in ne v škodo. To dobro prakticirajo že številna izjemno napredna podjetja, ki so ves čas v koraku s časom in ki spremljajo prav vse trende. Tudi te, ki se navezujejo na programske rešitve po meri. Umetno inteligenco bodo taka podjetja izkoristila predvsem za povezovanje in tudi sporazumevanje s svojimi potrošniki. V ospredju bo prijazen način in obojestransko zadovoljstvo, ki bo prepleteno tudi z delčkom vznemirljivosti.

Umetna inteligenca bo in je dobrodošla tudi v oglaševalski praksi. Pri tem velja omeniti hitro raziskovanje ogromne količine podatkov, prepoznavanje vedenjskih vzorcev potrošnikov, izboljšave izkušnje potrošnikov ter podobno.

Virtualna resničnost

Tudi o virtualni resničnosti smo lahko pred desetletjem le sanjali. Danes je to povsem nekaj resničnega, za marketing na sploh pa prinaša številne prednosti, v katere se podjetjem in tudi posameznikom še kako zelo splača vlagati vanje.

Prva od prednosti, ki jo ponuja virtualna resničnost, je interaktivnost. Virtualna resničnost namreč uporabnike spleta vzpodbuja, da je z vsebino interaktiven. To lahko sčasoma privede do veliko večjega povpraševanja.

Druga od številnih prednosti, ki jih prinaša virtualna resničnost, je realna vizualizacija. Vse bolj priljubljeni namreč postajajo tudi posnetki v živo. Verjetno bo zato nekoliko vpadla besedilna vsebina in druge oblike, ki niso vizualne.

Virtualna resničnost je ključno orodje za vse blagovne znamke oziroma proizvajalce, ki imajo cilj potrošnikom omogočiti povsem realistično izkušnjo.

Naj omenimo še nekaj pomembnejših prednosti virtualne resničnosti. Te so izkušnja uporabnika preko več čutil, integracija s socialnimi mediji, bolj uporabne povratne informacije ter podobno.

Statične spletne strani so lepo zlistane v iskalnikih

Vemo, da spletne strani lahko delimo tudi na statične in dinamične. Vsaka vrsta spletnih strani ima svoje prednosti in tudi slabosti. Eden od trendov programskih rešitev po meri za leto 2018 so tudi statične spletne strani.

Te vrste spletnih strani se ne spreminjajo vsakič, ko osvežujemo spletni brskalnik. Svetujemo jih predvsem tistim, ki predstavljajo dejavnosti ali storitve s slikami in teksti, ki se ne spreminjajo dnevno ali celo na manj časa. Take spletne strani so tako primerne za večino podjetij. Prednost je tudi v ceni, saj je veliko nižja od cene, ki je trenutno postavljena za dinamične spletne strani.

Statične strani imajo tudi to prednost, da so lepo zlistane v iskalnikih.

Priljubljena je/bo uporaba JavaScript

Vemo, da je JavaScript orientiran programski jezik. Uporablja se za izračunavanje z objekti na uporabniški strani in tudi za rokovanje z njimi. Letošnji trendi za programske rešitve po meri ga postavljajo v ospredje. Pri tem velja omeniti njegove poseben prednosti. To so izjemno hitre povezave med strežnikom ter odjemalcem; najnovejše različice operacijskih sistemov; zmogljiv spletni strežnik; najboljši brskalnik ter tehnologija za izdelavo dinamičnih strani.

Prevlada najnovejših spletnih modelov

Tudi prevlada povsem novih modelov na spletu je trend za leto 2018 na področju programskih rešitev po meri. Tovrstni modeli bodo še kako vplivali na razvoj spletnih strani, in sicer v povezavi z njihovim videzom. Pri tem bo imel pomembno vlogo tudi občutek uporabnika. Veliko stvari bo temeljilo na gibanju. Večinoma se bo uporabljala velika in tudi povsem drzna tipologija. Posledično bo v rabo prišlo še več video posnetkov in tudi drugih podobnih oblik, ki nam bodo pripovedovale pomembne zgodbe za potrošnike.

Vse bolj je priljubljen tudi GIF

Tudi GIF je eden od trendov programskih rešitev po meri za leto 2018. Vemo, da je format GIF primeren predvsem za grafike, risanke, diagrame ali logotipe, ki vsebujejo relativno majhno število barv. Fotografija, ki vsebuje veliko barv, lahko izgubi tudi do 99, 9 % barv. Vemo tudi, da se GIF lahko izjemno dolgo nalaga. Toda, ko se GIF naloži, je prikazana slika oziroma fotografija povsem jasna.

Tudi na splošno se GIF ponaša s številnimi prednostmi. Na primer, GIF podpira transparenco, prav tako podpira shranjevanje majhnih animacij ter je odličen za slike z omejenim številom barv.

Tehnologija podatkovnega veriženja blokov ali Blockchain

Tehnologija podatkovnega veriženja blokov oziroma Blockchain je izjemno priljubljena zaradi več vidikov. Omogoča nam na primer neomejeno deljenje podatkov in potencialno nesprejemljiv in tudi večen zapis transakcij v obliki blokov.

Tovrstna tehnologija je uspešna tudi v kombinaciji s kriptovalutami in z vsemi modeli moderne dobe, ki se uporabljajo za zbiranje zagonskega kapitala. Tako lahko tudi v letošnjem letu in v prihodnje pričakujemo velik porast oglaševalskih pristopov. Ti bodo temeljili predvsem na povečanju selektivne participacije in transparentnosti s strani potrošnikov.

Omrežje 5 G omogoča pretok informacij in naprav

Tudi omrežje 5G velja za trend na področju programskih rešitev po meri za leto 2018. Znano je, da bo tovrstno omrežje za delovanje potrebovalo veliko število stičnih točk. Te bodo prenesle hitrost pretoka informacij v povsem nove dimenzije.

Premik na to omrežje se seveda ne more zgoditi kar iz danes na jutri. Klub temu pa se nekatera največja in tudi najbolj napredna podjetja že pripravljata tudi nanj.

V bližnji prihodnosti bo to pospešilo razvoj bolj kompleksnih formatov vsebin. Tu mislimo tudi na obogateno resničnost. Potrošniki bodo lahko do teh vsebin dostopali tudi preko svojih mobilnih naprav. Za njih bo izjemno pomembna tudi povezava, ki bo omogočala prenos tudi največjih in zelo zahtevnih oglasnih materialov oziroma gradiv.

Paralaks in njen efekt

Tudi uporaba paralakse velja za trend 2018 na področju programskih rešitev po meri. V ospredju bo tako enostaven efekt paralakse, in sicer z minimalno uporabo kode. S tovrstnim efektom lahko dosežemo globino spletne strani. To lahko naredimo tako, da različno hitro premikamo plasti oziroma ozadja na določeni spletni strani. Pri tem je dobro, da poznamo html, css in jquery.

Tako, to je najpomembnejših 10 trendov programskih rešitev po meri za leto 2018. Svetujemo vam, da se osredotočite tudi na njihovo uporabo. Uspeh vaše spletne strani vam zagotovo ne uide.