Poceni poročni prstani

Želite izvedeti več o poceni poročnih prstanih? Želite izvedeti o povprečnih stroških poročnih prstanov in o tem, kaj morate upoštevati pri nakupu poročnega prstana? Potem ste prišli na pravo mesto. Včasih so bili najbolj priljubljeni poročni prstani navadni trakovi iz rumenega zlata, zdaj pa se vse več parov odloča za različne kovine in izbira unikatne in domiselne modele. Cene obročev se razlikujejo glede na izbrano kovino, širino in debelino traku ter drugih elementov oblikovanja.

Zlati poročni prstani

Navaden 9-karatni poročni prstan iz belega zlata bo stal med 150 € za pas 0,5 cm do 400 evrov za pas  do 0,7 cm. Razlike v ceni so posledica količine zlata, uporabljenega za ustvarjanje prstana, pa tudi moči zlata, pri čemer so prstani z velikostjo 9 in 18 karatov najbolj priljubljena in trajna možnost bodočih mladoporočencev.

Platinasti poročni prstani

Platina je najbolj trpežna kovina in ne kaže nobenih znakov obrabe, četudi ste izredno aktivni. Zato je tudi najdražja možnost, 0,2-centimetrski platinasti prstan lahko kupite za najmanj 350 evrov ali 0,5-centimetrski obroč za 1000 evrov po različnih zlatarnah v Sloveniji.

Poročni prstan iz Titana

Titan je novinec na trgu poročnih prstanov in je temnejše barve kot druge plemenite kovine. Je zelo lahka kovina, ki je učinkovito odporna na praske in stane okrog 50 evrov. Najcenejša izbira poročnih parov, ki želijo malce privarčevati.

Diamantni obročki na prstani

Veliko mladoporočencev se danes odloča za poročne prstane z diamanti, ki so sicer med dražjimi možnostmi a dodajo kanček iskrice in veliko sijaja za čudovit prstan večnosti. Njihova cena je podobna zaročnim prstanom, odvisno od kovine, ki jo izberete, reza, karata in jasnosti diamantov, ki jih želite vključiti. Za navedbo cen bo prstan iz 18-kaktnega belega zlata s polovičnim trakom in 0,15 karatnih diamantov stal približno 625 evrov.

Ker imajo poročni prstani velik pomen za veliko parov, se mnogi odločijo, da bodo svoje individualizirali s smiselno gravuro ali prstnim odtisom svoje ljubljene v notranjosti. Graviranje lahko pogosto opravite brezplačno ali z majhno ceno 20-40 evrov. Prstne odtise je nekoliko težje narediti, saj jih v tem trenutku ne opravlja veliko draguljarjev, zato bi se cena razlikovala od draguljarja do draguljarja.

Povprečni strošek za prstane, ki so ga odšteli pari v letu 2020

Leta 2020 so povprečni stroški poročnega prstana za moške znašali 500€, povprečni stroški ženskega poročnega obroča pa 1100 evrov. Po poročanju evropske, poročne študije, so poročni prstani v povprečju predstavljali tri odstotke poročnega proračuna para. Zaročni prstani so predstavljali 14 odstotkov poročnega proračuna.

Nekje v procesu načrtovanja se boste morali odločiti, koliko želite porabiti za poročni prstan. Veliko ljudi kupi svoj prstan že za manj kot 200€, nekateri pa zapravijo po tisoče evrov. Seveda je vse odvisno od vas in vašega proračuna. Pravila o stroških poročnega prstana ni. Za poročne prstane pari v povprečju porabijo tri odstotke svojega proračuna. Če na primer vaša poroka stane 25.000 evrov, bi bili trije odstotki 750 evrov. Morda se boste odločili, da želite za obročke zapraviti pet odstotkov svojega proračuna, malo manj pa za sladico ali glasbo. Vsak par se mora odločiti, kako razčleniti svoj poročni proračun. Pogovorite se s svojim zaročencem, koliko svojega proračuna bi radi namenili prstanom. Poiščite znesek, pri katerem se oba počutite dobro.