Izbira sedežne garniture

Kateri tip sedežne garniture izbrati?

Pri izbiri nove sedežne garniture prepogosto prehitro izberemo takšno, ki nam je všeč samo na prvi pogled in približno po velikosti. A pri izboru tako pomembnega kosa pohištva je vsekakor treba misliti na še kaj drugega kot pa samo na velikost in izgled.

Velikost sedežne garniture vam vsekakor narekuje sam prostor. Za manjše dnevne prostore je izbira sedežne morda nekoliko bolj težavna. Kupci se v takšnem primeru precej pogosto odločajo za pohištvo, ki poleg sedišča vključuje še ležišče. Pri večjih dnevnih sobah je stvar nekoliko bolj preprosta, kljub temu pa si je treba vzeti zadosti časa, da določimo pravšnjo obliko ter velikost.

Dvo ali trosed, kotna ali raztegljiva sedežna, fotelj ali zofa?

Če se torej soočate s prostorsko stisko v svojem stanovanju, je izbira sedežne garniture zagotovo še bolj težavna. V majhnem prostoru si želite doseči čim večjo mero funkcionalnosti, kar pa zagotovo ni tako zelo preprosto, kot se zdi na prvi pogled. Ključno je tudi to, da določite pravi tip sedežne.

Če je vaša dnevna manjša, priporočamo nakup dvoseda ali pa troseda. Takšne kose pohištva namreč veliko lažje umeščamo v prostor, obenem pa ne zasedejo toliko površine. Če želite odvrniti pogled od majhne zasnove, dvo ali trosedu dodajte kakšne še posebej lepe okrasne blazine. Te vam ne bodo služile samo kot barvni detajl, temveč vam bodo omogočale tudi precejšnjo mero udobja.

Kotna sedežna garnitura za še večjo mero funkcionalnosti v manjšem prostoru

Za še večjo mero funkcionalnosti v manjši dnevni je zelo dobrodošla izbira kotne sedežne garniture. Na trgu so vam na voljo leve in desne različice tovrstne sedežne oziroma možnosti L in U. Ustrezna različica se izbere glede na samo postavitev v prostoru. Ker ima takšen kos pohištva izjemen praktičen dizajn, se lepo prilega v sobo, prav tako pa ne zavzame kaj dosti prostora.

Raztegljive sedežne garniture pa so dobrodošle, če uporabnik želi, da mu takšen kos opreme služi tudi kot ležišče oziroma ga pogosto obiščejo prijatelji ali sorodniki. Raztegljiva sedežna se lahko s pomočjo preprostega sistema spremeni v ležišče. Vzmetenje in oblazinjenje pa si v tem primeru kupec izbere glede na lastne želje, da lahko sebi in drugim uporabnikom omogoči miren ter udoben spanec. Sedežne garniture z ležiščem so odlična izbira tudi za vse tiste družine, ki se zvečer rade skupaj zberejo pred televizorjem.

Kdaj se splača poseči po večjih sedežnih ali pa dizajnerskih zofah

Če pa imamo doma dovolj prostora, je izbira sedežne garniture praktično povsem svobodna oziroma neomejena. Na voljo so na tudi zelo velike sedežne ali pa dizajnerske zofe. Te v prostore prinašajo zelo velik pridih elegance. Glede na izbrani stil pa lahko takšne sedežne garniture predstavljajo kos pohištva, ki zaznamuje celotno dnevno sobo.

Še en tip sedežne garniture pa je naslonjač oziroma fotelj. Ta lahko v vašem domu predstavlja zelo lep trendovski kos. Vanj se lahko zleknete v času popoldanske kave oziroma počitka. Na njem prav tako lahko opravljate zelo udobno večerno branje. Sicer pa se na takšen tip sedežne človek zelo hitro naveže, saj se v njegovo naročje zelo rad vrača.