Luksuzna križarjenja

Luksuzna križarjenja potekajo na luksuznih križarkah. V prejšnjem članku smo za vas opisali kdo so podjetja, ki se ukvarjajo z gradnjo ladij, kako se gradijo kabine in koliko časa je potrebnega za samo izgradnjo križarke. Opisali smo tudi iz kakšnih materialov so zgrajene in zakaj jih gradijo samo 4 svetovna podjetja. V tem delu pa vam bomo približali zaključna dela gradnje križark.

Stoječa struktura z nekaj mega linijami, ki obsegajo približno 500 čevljev v skupni višini vključno s skritim odsekom pod vodo (ki je približno enak odseku nad gladino oceana), zahteva znanje velikih mojstrov gradbeništva. Trup ladje je hkrati prvi del, ki je zgrajen na suhem in ustvarja podlago za plovilo. Tlačne posadke in masivni žerjavi združujejo gradnjo trupa, ki zagotavlja, da je konstrukcija neprepustna preden postaviš nadgradnjo na trup. Številni deli nadgradnje so zgrajeni v manjših blokih, nato pa postavljeni na trup, kar pa izgleda kot velikanska lego konstrukcija.

Kontrola vode v križarki

Vsaka križarka vključuje vodne nadzorne sisteme, ki delovnim posadkam omogočajo, da zgradijo ladjo v vodi in izven nje. Tako lahko hkrati preverjate in testirate koliko neprepustna je konstrukcija tudi pod vodo, hkrati pa inženirjem omogočite delo na podvodnih odsekih ladje. Z uporabo umetnih sistemov jezov ladjedelnice, lahko strokovnjaki sami odločijo kdaj bodo napolnili ali izpraznili gradbišče.

Zadnji dotiki gradnje križark

Velike luksuzne križarske linije poskušajo ustvariti občutek eskapizma in popolnega razkošja tako, da posodabljajo svoja plovila z najlepšim razcvetom in dekorjem, ki ga denar lahko kupi. Mnoge ladje tako najamejo vrhunske umetnike, dizajnerje in notranje oblikovalce, ki ustvarjajo kohezijo celotne podobe ladje. Ideja celotnega izgleda pa spominja na letovišča višjega cenovnega razreda in elegance.

Najdražja svetovna enota za križarjenje je Regent Suite, ki ga lahko najdete na krovu Regent Seven Seas Explorer in Splendor. Ta enkratni luksuzni apartma je zasnovan kot najbolj luksuzen apartma na morju in je trikrat večji od povprečnega britanskega doma. Celotna enote naj bi obsegala kar 2.917 kvadratnih metrov z dodanim balkonom s površino 958 kvadratnih metrov. Seveda velikost ni vse! Ta čudovit apartma ima tudi edinstven dekor iz ročno izdelanega marmorja in eksotičnega lesa z privihom starinskih knjigarn in omejeno izdajo steklenih skled Murano. Apartma vključuje tudi neomejeni brezplačni SPA tretma in dva ultra velika televizorja visoke ločljivosti. Da bi celotno sofisticirano ponudbo še popestrili so dodali tudi klavir Steinway Arabesque v vrednosti 250.000 dolarjev. Ostale bonitete, ki jih zajema apartma so zasebni prevoz na letališče in iz njega, kot tudi osebni avto in voznik v vsakem pristanišču.

Še vedno niste prepričani, če želite potovati s križarkami? Križarke so prostor, kjer se zadovoljijo želje še tako zahtevnih strank, do tistih ki si želijo bolj pristnih in preprostih izkušenj. Če se vam porodi še kakšno vprašanje bomo z veseljem odgovorili nanj.