Befungin Sibirska čaga in njene zdravilne moči

Sibirska Čaga je sestavljena iz goste konfiguracije antioksidativnih pigmentov, ki jo ločujejo od drugih zdravilnih gob. Tako kot druga super zelišča, kot sta Astragalus membranaceus in Gynostemma pentaphyllum, tudi Befungin Čaga pomaga zmanjšati obremenitev imunskega sistema kot celote. Skoraj vsaka vrsta super-živila ima drugačno vsebnost saponinov in polisaharidov, pri čemer vsaka kombinacija na različne načine pomaga povečati aktivnost naših imunskih celic – molekule polisaharida beta glukanov se ujemajo s posebno vrsto celic v imunskem sistemu, od katerih vsaka spodbuja različen imunski odziv.

Zdravilne snovi v Befunginu

Različne snovi, ki jih najdemo v Befungin Čagi, imajo močne protirakave in protitumorske lastnosti. Številnim osebam, ki se srečujejo s težavami rakavih obolenj sedaj prepisujejo beta glukanom in melanin, ki pomagajo pri dolgoživosti in vitalnosti skozi vsa obdobja našega življenja. Beta glukani so znanstveno priznani kot ena najbogatejših, najpomembnejših oblik zdravilnih polisaharidov. Njihovo odkritje v miceliju (mrežasti, možgani podobi glivičnih struktur) in v plodiščih zdravilnih gob je omogočilo vpogled v kemijo delovanja zdravilnih gob za zdravljenje človeškega telesa.

BEFUNGIN - Sibirska čaga

Učinkovitost Sibirske čage

Učinkovitost beta glukanov je le eden od mehanizmov, s katerimi deluje goba Čaga v boju proti raku. Poleg velesil polisaharidov beta glukanov ima Čaga še posebej visoko raven antioksidanta, znanega kot melanin, ki se proti sevanju bori z aktiviranjem epifize. Hranila goba Čaga ima sposobnost zaviranja jedrskega faktorja kapa B – spojine, za katero je znano, da zdrave celice mutirajo ali pa se samouničijo. Zdravila proti raku betulin, betulinska kislina, lupeol in sorodni triterpeni najdemo tudi v Čagi. Anekdotični dokazi iz Rusije povezujejo dosleden vnos Čage z odpornostjo na vse vrste raka, zaradi česar je Čaga odlično dopolnilno zelišče, ki podpira kateri koli protokol za boj proti raku.

Nešteto koristi te alkalne, zdravilne drevesne gobe je mogoče pridobiti v različnih oblikah: sušenje divje Čage za pripravo čajev, jesti svežo ali suho in iz nje naredite poseben alkohol ter alkimistične izvlečke.

V bistvu obstajajo prednosti vsake vrste izdelkov sibirske Čage. To vidimo v literaturi in raziskavah o Čagi po vsem svetu. V ruskem atlasu zdravilnih rastlin je Čaga priporočljiva kot čaj, ekstrakt ali nastoika (tinktura) pri malignih boleznih. Zdi se, da posušen prah divje Čage, ki ga preprosto jemo kot hrano, ima zdravilne učinke na prebavni trakt. InMycoMedicinals, informativni spis o gobah, pionir gliv Paul Stamets povzema številne edinstvene uporabe zdravilnih gob v vseh mogočih oblikah (ekstrakcija z vročo vodo, metanol, etanol in liofiliziran micelij v prahu itd.). Vse potrjeno v znanstveni literaturi .

Razpoložljive informacije kažejo, da edinstvene in dragocene zdravilne lastnosti nimajo samo čaj, ekstrakt in alkoholna tinktura divje sibirske gobe Čage, ampak tudi komercialno dostopen prašek micelija Čaga (gojen na zrnju, ki ga ne nabiramo v divjini).

Več info na: https://www.stirias.si/befungin-sibirska-caga/